Vi tillverkar kosmetiska produkter
enligt dina idéer

ECOCERT

ECOCERT- certifikatet definierar kraven som garanterar att tillverkningen av de certifierade produkterna sker på ett ärligt och för miljön totalt ansvarskännande sätt, allt från växtodling till råvaruförädling ända fram till den slutliga produkten

Till vår stora glädje har vi den 8 augusti 2008 erhållit ECOCERT- certifikatet som första kosmetikproducent i Finland.

Ecocert - Natural CosmeticEcocert - Organic Cosmetic

Produktutveckling

Produktutvecklingsprovet är under arbeteProduktutveckling är en central del av vår verksamhet. Vår kemist och laboranterna vidareutvecklar de produktidéer vår kund har, i det första skedet till produktutkast och sedan till färdiga, högklassiga produkter. Produktutvecklingen sker alltid i samråd med kunden och kundens synpunkter återspeglas i den slutliga produkten allt från dess sammansättning till förpackning.

Produktutvecklingen är en omfattande process. Förrän en produkt är klar för industriell produktion har den genomgått receptutveckling med test av innehållets egenskaper och hållbarhet, val av förpackning (typ och utförande, lämplighet) samt konsumenttester. Under produktutvecklingen förvissar vi oss förutom om produktens ändamålsenlighet även om att den är konsumentvänlig i alla avseenden. Produktsäkerheten regleras och övervakas allt noggrannare av myndigheterna och våra produktutvecklare bör vara väl förtrogna även med dessa bestämmelser. Självfallet bistår vi våra kunder beträffande lagföreskrifter gällande produkterna.

Konsumenterna visar ett allt större intresse för naturenliga produkter. Därför har vår produktutveckling specialiserat sig på att använda råvaror med ett så naturnära ursprung som möjligt. Vi kan erbjuda konkurrenskraftiga produkter också inom denna sektor.

Vårt produktsortiment omfattar ansikts- och hudkrämer och lotioner, vårdande geler, ansiktsvatten, rengöringsemulsioner, hudvårdsoljor, flytande tvål, hårstylingprodukter, schampon och hårvårdsmedel. Vårt know-how täcker även massageprodukter, kylande krämer, aerosol- och roll-on-deodoranter, rakvatten, parfymer, tandkräm och munvatten. Vi kan också tillverka produkter i stiftform (med varmpåfyllning) som t ex läppcerat och deo stick.

Vi utför inte djurtester i någon form.

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy